Selecteer een pagina

Veluwse ambacht en kwaliteit

Slagerij G. ter Weele & Zn. gevestigd te Oene en Emst is een ambachtelijke slagerij waar, als één van de weinige in Nederland, nog zelf wordt geslacht. Deze werkwijze verzekert namelijk de beste controle op het eindproduct. De ultieme smaakbeleving is hierbij het uitgangspunt. En met succes want naast de buurman uit het dorp zijn ook sterrenrestaurants als het Maastrichtse Beluga regelmatig te gast.

Opdracht:

Alle communicatiedragers van de slagerij moeten in een hele nieuwe jas (huisstijl) gezet worden. Hierbij willen wij laten zien dat wij staan voor een luxe zeer smakelijke kwaliteit zonder daarbij onze benaderbaarheid te verliezen.

Logo:

Voor er een begin is gemaakt aan het ontwerp is nog eens goed gekeken naar de informatie die het logo moet tonen. Tot voor kort vermelde het logo nog “Slagerij G. ter Weele & Zn. Oene en Emst” deze overkill aan informatie breekt in op de leesbaarheid en herkenbaarheid van een logo, samen met het management is besloten om in het nieuwe logo enkel nog ter Weele te vermelden.
Het nieuwe logo bestaande uit hoge chique letters, afgewerkt met organische vormen presenteert de gewenste luxe en zeer smakelijke kwaliteit. Tevens geven de organische vormen een vriendelijk tintje aan het logo.

Handdoek Theedoek slagerij premiums

Huisstijl:

Vanzelfsprekend maakt ter Weele gebruik van een uitgebreid gamma van productverpakkingen. Voor de ontwikkeling van de huisstijl is hier goed over nagedacht. De huisstijl bestaat uit lettertypes, kleurgebruik en grafische steunvormen. De twee belangrijkste grafische steunvormen zijn een zeshoek en een patroon. Het patroon is gebaseerd op de structuur van een verpakkingsnetje. Alle communicatiedragers kunnen hiermee als het ware worden ingepakt. Door het logo in het zeshoek te plaatsen wordt het idee van een label opgewekt.

Ontwikkelde middelen:

gevelreclame Oene en Emst, correspondentie-materiaal, bestelbon, cateringdozen, worstverpakking, verpakkingstape, verpakkingsstickers, stickers, vershoudzakken, fietskleding, belettering wagenpark, caises, tasjes, shoppers, koeltas, servet & pochet, krijtborden, stoepborden, cadeauverpakking & cadeaubon, blikverpakkingen (complete lijn), cateringschalen, soepverpakking, voetbalborden, billboard.